Gyógyszerészek világnapja – 2018 – előadások

Gyogyszereszek vilagnapja 2018 kis logo

Kedves Kollégánk!
A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság 2018. szeptember 25-én ismét csatlakozott a FIP által meghirdetett Gyógyszerészek Világnapja programsorozathoz. Ebben az évben a „A gyógyszerésze az Ön gyógyszerszakértője…” a javasolt téma.

Ehhez kapcsolódóan a Sanofi-Aventis Zrt. előadóterme adott otthont a központi rendezvénynek. A rendezvény címe „A gyógyszerészek szerepe az egészségmegőrzésben, a helyes gyógyszeralkalmazás támogatásában”. A vitaindító előadások után kerekasztal beszélgetés következett, majd a mintaelőadásokat mutatták be a szerzők.

A mintaelőadásokat előzetes regisztráció után a www.mgyt.hu honlapról díjtalanul le lehet tölteni és a gyógyszerész által szervezett hallgatóságnak bemutatni. Az előadások szerkeszthetők is, mivel pptx formátumban készültek.

Ebben az évben is két minta előadást készítettünk el, amelyek közük lehet választani, de mind a kettő előadást is le lehet tölteni és elő lehet adni.

Mintaelőadások:

  1. Gyógyszerszedés a hétköznapokban - Az öngyógyításról (dióhéjban) kapszulában. Az előadás célja, hogy a fiataloknak elmagyarázzuk az öngyógyítás kockázatát, annak érdekében, hogy felnőttként tudatos gyógyszerhasználókká váljanak. Szeretnénk elérni, hogy a középiskolásoknak bővüljenek az egészségügyi alapismereteik. A betegedukációs előadássorozat megvalósítása az osztályfőnöki órák keretében történhetne, akár pályaorientációs előadássorozat/rendezvény részeként.
  2. Tudatos antibiotikum használat, "Egészségtudatos magatartás - tények és tévhitek"  című előadás (az előadás célja, hogy a felnőttek/betegek számára tájékoztatást adjon a helyes antibiotikum használatról, felvilágosítást adjon a helyes gyógyszeralkalmazásról.

Előadásokkal kapcsolatos kérdéseiket várjuk a titkarsag@mgyt.hu email címre.


A mintaelőadások regisztráció, illetve bejelentkezés után ezen a linken elérhetők

Amennyiben még nem regisztrált honlapunkra, azt ezen a linken megteheti.

Bejelentkezéshez kérjük használja a lap bal fölső sarkában található  BEJELENTKEZÉS  gombot!

Üdvözlettel:
Dr. Bácskay Ildikó
MGYT Továbbképzési titkár

Bejelentkezés

A honlapra való regisztrálással nyomon követheti előfizetéseit, rendezvényekre történő jelentkezéseit.

Hírlevél

Tagdíj

tagdij szamlaszam kek ok

Keresés

CPH 2020

cph logo 2020 vektor altalanos

International

eufeps logo

Fip

Kérdezze meg...

gyogyszeresz fiatal

Farmakognóziai Hírek

gyogynoveny2

facebook

Aktuális szám

Gyógyszerészet – korábbi számok