A gyógyszerészek szerepe az allergiás megbetegedések megelőzésében és kezelésében

 A 2017-es patikanap kapcsán meghirdetett gyógyszertári/gyógyszerészi aktivitások középpontjába a gyógyszerészek szerepe az allergiás megbetegedések megelőzésében és kezelésében téma került.

A téma fontosságára és időszerűségére a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet és a Kamara között 2015-ben kötött együttműködési megállapodás már rámutatott és az elmúlt két évben a szakma és az egészségpolitika részéről már voltak olyan kezdeményezések, amelyek megalapozták, hogy 2017-ben ez kerüljön az érdeklődés homlokterébe.

A patikanapi előkészületekhez kapcsolódó egyeztetések kapcsán az MGYT, a Kamara és a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar összefogásának megfelelően született döntés arról, hogy egy évig (a következő patikanapig terjedő időben) megfelelő ütemezésben készülnek el azok a tájékoztatók, amelyek megfelelő szakmai hátteret biztosítanak ahhoz, hogy a gyógyszerészek megfelelő felkészültséggel vegyenek részt a programban, és ezeknek a tájékoztatóknak az „anyalapja” a Gyógyszerészet lesz. A Gyógyszerészi Hírlap feladata elsősorban az operatív információk közzététele lesz, és időről időre közvetlenül is meg kívánjuk keresni a gyógyszertárakat. (Ennek a programnak az előfutára a két évvel ezelőtt szintén patikanapon elindított racionális ásványi anyag és nyomelem felhasználást célzó program, valamint a tavalyi „házipatika program” volt, melyekben – az MGYT és a Kamara koordinálásával – úgyszintén több publikáció és szakmai kiadvány is született.

Bejelentkezés

A honlapra való regisztrálással nyomon követheti előfizetéseit, rendezvényekre történő jelentkezéseit.

Hírlevél

Tagdíj

tagdij szamlaszam kek ok

Keresés

CPH 2020

cph logo 2020 vektor altalanos

International

eufeps logo

Fip

Kérdezze meg...

gyogyszeresz fiatal

Farmakognóziai Hírek

gyogynoveny2

facebook

Aktuális szám

Gyógyszerészet – korábbi számok