Jogi- és adatvédelmi nyilatkozat

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a www.mgyt.hu honlapot látogató és ezen a honlapon regisztrált felhasználók adatait kizárólagosan kezeli, a felhasználók által megadott adatokat sem elektronikus, sem más formában nem adja át harmadik félnek. 

Honlapunk oldalainak megtekintésekor a látogatóval kapcsolatos technikai adatok a szerver naplófájljába kerülnek. Ha Ön e-mailt ír nekünk, a levélben elküldi a nevét, e-mail címét. Önkéntes adatszolgáltatással (pl.: egy szolgáltatás megrendelésekor, fórum regisztráció esetén) Ön ad meg bizonyos adatokat. Az adatok megadása minden esetben önkéntes, de esetenként feltétele lehet az adott szolgáltatás igénybevételének.A szerverstatisztikában rögzítésre kerül, hogy milyen hostról (IP címről) érkezett a látogató, pontosan mikor, milyen oldalakat nézett meg honlapunkon, s ha egy hivatkozást követve jutott hozzánk, akkor hol kattintott arra.

A host (IP) az Ön internet-szolgáltatójától, az internet csatlakozáskor kapott azonosító jel. Ennek ismeretében mi nem tudjuk visszanyomozni az Ön személyét, de az internet szolgáltatója azonosítani tudja honnan csatlakozott a világhálóra. Bizonyos adatai akkor is a birtokunkba kerülnek, ha Ön azt megadja nekünk. Egyes szolgáltatásaink igénybevételekor feltehetünk kérdéseket Önnel kapcsolatban, ha ezt megadja, azzal beleegyezését adja ahhoz, hogy az adatokat rögzítsük.Az adatokat mindig annak függvényében kezeljük, hogy az milyen úton és milyen célból került hozzánk.

Egyes adatai anélkül, hogy bárki is látná azokat, egy adatbázisban kerülnek rögzítésre elektronikus formában, míg mások (pl. egy e-mail “feladó” mezője) értelemszerűen az e-mail olvasója számára válnak láthatóvá.

Ha ön regisztrálja magát honlapunkon, akkor az ön felhasználónevét és e-mail címét – mivel bizonyos szerveroldali műveleteket csak cégünk rendszergazdája tud elvégezni, így ő az, aki jogosultságait tekintve a legszélesebb hozzáféréssel rendelkezik az elektronikus formában rögzített adatok tekintetében –, így a regisztráció során megadott adatait a rendszergazda láthatja. Az Ön számára észrevétlenül rögzített adatokhoz a rendszergazda férhet hozzá. Bármilyen formátumban is tároljuk az adatokat, azokat biztonságban őrizzük. Szervereink védettek, a technológiából adódó minden biztonsági követelménynek megfelelnek. A regisztráció során keletkező információkat a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan kezeljük, azokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá, azokat harmadik fél számára nem adjuk ki. Ön rendelkezhet a saját adataival, kérheti módosításukat, törlésüket, bizonyos esetben ezeket saját maga is elvégezheti.

Amennyiben látogatóink közül bárki úgy érzi, hogy a jelen nyilatkozatban foglaltakon túlmenően további kérdése lenne, vagy problémája merülne fel, illetve olyan észrevételt tenne, amely az Adatvédelmi nyilatkozat alapján számára nem, vagy nem teljesen egyértelmű, kérjük, lépjen kapcsolatba a honlap szerkesztőjével.