Tagdíj – 2019

logo magyar BLUE vektor

Tisztelt Kolléga!

Eredményekben és egészségben gazdag, békés, boldog Újévet kívánok a magam és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöksége nevében!

 

Köszönjük, hogy eddig is aktív tagja volt a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságnak. Úgy gondoljuk, hogy a magyar gyógyszerészek és a Társaság kapcsolata a tudomány iránti elkötelezettségen és a kölcsönös bizalmon alapuló szövetség, amely immár 95 éves.

Reméljük, hogy a szaklapjainkban és hírlevelünkben közölt tények, események, közlemények biztosítják Ön számára a szakmánkkal összefüggő információk “naprakészségét”, amivel szakmai tudását, gyakorlati ismereteit folyamatosan fejleszteni tudja. A hagyományos továbbképzések mellett mára már – a kor kihívásainak megfelelve – az e-learning típusú szabadon választható továbbképzés is szerves része lett az MGYT kínálatának. Természetesen az ilyen típusú továbbképzéseket 2019-ban is tovább folytatjuk. A bőrgyógyászati témájú e-learning anyag januárban még elérhető a honlapunkon. A „klasszikus” gyógyszerészeti ismeretek keretein belül január 19-én „A gyógyszerész szerepe az allergiás megbetegedések megelőzésében és kezelésében”, február 9-én „Daganatos betegek komplex fájdalomcsillapítása – tények és tévhitek”, február 16-án „Gyógyszerészi gondozási példák”, február 23-án „Onkológiai betegek gyógyszerészi gondozása”, március 2-án és május 18-án „Válogatott fejezetek a gyógyszerészet új, tudományos eredményeiből”, március 30-án és május 18-án „Diabetes terápiája és gyógyszerészi gondozása” témakörökben hirdettünk továbbképzéseket az első félévben.

Tudományos és továbbképző rendezvényeinkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy szakmai tudását gyarapítsa, továbbképzési pontjait összegyűjthesse. 2018 évben több nagysikerű rendezvénnyel járultunk hozzá ezen célunk eléréséhez, többek között:

 • XLIII. Gyógyszeranalitikai Továbbképző Kollokvium
 • Kórházi Gyógyszerészek Szimpóziuma a Rozsnyay Mátyás Emlékversennyel egybekötve
 • XV. Magyar Gyógynövény Konferencia
 • Farmakobotanikai Terepgyakorlatok
 • Nikolics Károly-Emlékülés és XII. Gyógyszerésztörténeti Konferencia
 • Gyógyszerészek Világnapja rendezvények
 • XIII. Clauder Ottó Emlékverseny
 • 12th Central European Symposium on Pharmaceutical Technology
 • Társaságunk a Granadában megrendezett 11th PBP World Meeting on Pharmaceutics, Biopharmaceutics and Pharmaceutical Technology, valamint az Athénban tartott EUFEPS Annual Meeting 2018 „Crossing Barriers for Future Medicines” rendezvények társszervezője is volt.

Társaságunk alapításának 95. évfordulójának méltó ünnepeléséhez 2019-ben is folytatjuk tradicionális, népszerű rendezvényeinket, mint például

 • Gyógyszeranalitikai Továbbképző Kollokvium
 • Kórházi Gyógyszerészek Kongresszusa
 • Farmakobotanikai Terepgyakorlatok
 • Gyógyszertechnológiai és gyógyszeripari Konferencia
 • Gyógyszerészek Világnapja

Már az elmúlt évben elkezdtük a XVI. CPH szervezését, ami 2020. április 23-25-én lesz Debrecenben, ezen kongresszus hagyományosan a gyógyszerészet minden területét megszólítja és a magyar gyógyszerésztársadalom legátfogóbb rendezvénye. Mindenki részvételére feltétlenül számítunk, kérem, már most jegyezze be naptárába.

További terveink, amelyeket 2019-ben szeretnénk megvalósítani: az Acta Pharmaceutica Hungarica angol nyelvű, open access folyóiratként jelenik meg ettől az évtől, informatikai rendszerünk, honlapunk modernizálása és az iroda felújítása.

Bízva abban, hogy továbbra is részese kíván lenni a fenti együttműködésnek, ezúton kérjük Önt arra, hogy a 2019. évi MGYT tagdíjának összegét az OTP 11708001-20530530-00000000 számú bankszámlaszámra történő átutalással szíveskedjék rendezni 2019. március 31-ig – természetesen, ahogyan eddig is a tiszteleti tagjaink és a szenátus tagjai tagdíjmentességet élveznek – (kérjük, hogy a közlemény rovatban tüntesse fel nevét és hogy melyik szervezet: megyei/kórházi/ipari tagja, a Kórházi kollégáknak lehetősége van közvetlenül a KGYSZ felé teljesíteni tagdíj befizetésüket). A 2019. évi tagdíj aktív kollégák részére 6.000 Ft, gyes-en lévő/nyugdíjas/ifjúsági/társult tagjainknak 1.800 Ft. Amennyiben már teljesítette tagdíjbefizetését, köszönjük!

Kérjük kedves Tagtársunkat, hogy, szíveskedjék a „Tagsági adatfrissítő lap”-ot a honlapunkon (www.mgyt.hu) online úton kitölteni. Ez egyben az elektronikus hírlevélre történő regisztrációra is lehetőséget biztosít Önnek.

Örömmel vesszük, ha tagjaink aktívan részt vesznek a szakosztályok tevékenységében is! Kérjük, jelölje meg melyik szakosztály(ok) munkájában fog tevékenyen részt venni.

Annak érdekében, hogy a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság iránt érdeklődő kollégáinkat tagjaink sorában üdvözölhessük, kérjük, hogy honlapunkra történő irányításukkal segítse belépésüket a Társaság tagjai közé, így Ön is aktívan hozzájárulhat növekedésünkhöz.

Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy személyi jövedelemadója 1 százalékának felajánlásával lehetősége van a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság támogatására is. Tisztelettel kérjük, hogy a 2018. évi személyi jövedelemadó bevallásakor éljen ezzel a lehetőséggel az erre vonatkozó Rendelkező Nyilatkozat kitöltésével és az adóhatóságnak való megküldésével.

A kedvezményezett adószáma: 19000754-2-42

A kedvezményezett neve: Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság

Köszönettel:

Dr. Horváth László
főtitkár

 Amennyiben MGYT tag szeretne lenni, töltse ki Belépési nyilatkozatunkat!