In memoriam – Szilágyi Erzsébet

Szilagyi Erzsebet portreFájó szívvel tájékoztatlak titeket, hogy szeretett kolléganőnk, Dr. Szilágyi Erzsébet végső búcsúja az orosházi katolikus templomban 2017. május 15.-én 9 órakor tartandó szentmisén és az azt követő szertartáson lesz.

Dr. Szilágyi  Erzsébet 1946. január 12-én született Pusztaföldváron. Általános és középiskoláit Orosházán végezte, s az Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett 1964 évben.

Életcélul a gyógyszerészi hivatást választotta. A SZOTE Gyógyszerésztudományi karán 1970 -ben végzett.

Végzés után a mezőhegyesi  gyógyszertárban dolgozott, majd változó munkahelyű gyógyszertárvezetőként egész Békés megye területén. A 80-as évek elején már a Békés Megyei Gyógyszertári Központban, Békéscsabán szakfelügyelő volt.

Nagyon szerette a szakmáját, hivatását. Folyamatosan képezte magát. Doktori disszertációt is írt gyógyszer-technológia témakörben. 1994-ben megbízott, majd 1995-től kinevezett tiszti főgyógyszerész lett az ÁNTSZ Békés Megyei Intézetében. Munkássága során mindenkinek tudott és adott is hasznos szakmai tanácsot a patika működésének jobbítása érdekében. Igazán jó szakember, kolléga és nagyon jó EMBER volt! Itt dolgozott a 2006-ban történő nyugdíjba vonulásáig.

Aktív szerepet vállalt a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság munkájában is. 8 évig volt a MGYT Békés Megyei Szervezetének elnöke. Fiatal kollégáit is ösztönözte a tudományos életre, sok kollégának segített a Rozsnyay versenyekre felkészülni, sőt a versenyek szervezéséből is nagy részt vállalt. Számtalanszor volt bíráló bizottsági tag is.

Életét hivatásának szentelte!

A szakma is elimerte munkásságát:

1996-ban  Societas Pharmaceutica Hungarica jutalomérmet kapott.

2002-ben pedig  Batthyány-Strattmann László-díjat kapott a több évtizeden keresztül végzett, kimagasló szakmai munkássága elismeréseként.

Megrendülten búcsúzunk Tőled Erzsike!