XIV. Clauder Ottó Emlékverseny

Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszeripari Szervezete, és Gyógyszertechnológiai Szakosztálya, a Gyógyszeranalitikai Szakosztállyal közösen, Dr. Clauder Ottó egyetemi tanár, a magyar gyógyszerészet kiemelkedő alakjának emléke előtt tisztelegve, a hagyományoknak megfelelően, sorban immáron 14. alkalommal rendezi meg 2021. november 11-12 közöttClauder Ottó Emlékverseny.

A rendezvény helyszíne: amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, a rendezvény kontakt formában a budapesti Hotel Benczúr-ban (1068 Budapest, Benczúr utca 35.) kerül megrendezésre. Járványügyi kockázat felmerülése esetén az esemény ONLINE kerül lebonyolításra, az ingyenesen elérhető ZOOM platformon. A lebonyolítás módjával kapcsolatos végső döntésről majd ősszel időben értesítünk minden résztvevőt.

Az emlékverseny célja: A gyógyszerkutatási, -fejlesztési, -gyártási, -forgalmazási, -engedélyezési és oktatási területen dolgozó fiatal (35 év alatti) MSc vagy azzal egyenértékű diplomával rendelkező szakemberek részére fórum biztosítása kutatási eredményeik bemutatására, lehetővé téve ezzel egyfajta tudományos megméretést, szakmai tapasztalatcserét, erkölcsi ösztönzést. Fiatal szakemberek előadókészségének fejlesztése, szakmai vitakészségének kialakítása, erősítése.

Felhívás előadás bejelentésére: Az Emlékversenyen a gyógyszerészet, illetve ehhez szorosan kapcsolódó tudományok köréből választott témával előadás formájában lehetőség nyílik a legújabb tudományos eredmények bemutatására és megvitatására. A jelentkezők létszámának függvényében, versenyen kívül, egyetemi hallgatók számára is lehetőséget biztosítunk előadásra. Az emlékversenyre disszertációban meg nem védett, még nem publikált eredményeket tartalmazó tudományos előadások és diplomamunkát bemutató összefoglalók jelenthetők be. Az előadások időtartama: 15 perc. (35 év feletti társszerző nem jelenthető be.)

Az Emlékverseny értékelése: Az előadásokat az Emlékverseny Kuratóriuma zárt ülésen értékeli. Az értékeléseknél figyelembe veszi az előadó szakmai célkitűzésének korszerűségét, aktualitását, a megvalósítás színvonalát, eredményességét, a fiatal kutató felkészültségét, vitakészségét, valamint az előadás dokumentáltságát. A Kuratórium a legjobbnak ítélt előadásokat díjazásban részesíti.

Részvételi díj:

Az Emlékverseny ingyenes, de előzetes jelentkezéshez (regisztrációhoz) kötött mind az előadók, mind pedig a résztvevők számára. Kontakt lebonyolítás esetén a nem budapesti versenyzők szállás költségét az Emlékverseny szervezői fedezik. A vidéki érdeklődő résztvevők számára önköltségesen tudunk szállást biztosítani a Benczúr Hotelben.

A versenyre előadóként hivatalosan az előadás összefoglaló beküldésével lehet jelentkezni! A sablon letölthető az MGYT honlapjáról, ill. e-mailen kérhető Dr. Sovány Tamástól.

A jelentkezés határideje mind az érdeklődők, mind az előadók számára, valamint az előadás összefoglalók leadási határideje: 2021. szeptember 24. (péntek) 12:00

https://mgyt.hu/xiv-clauder-otto-emlekverseny-jelentkezes/

Érdeklődni:

Szervezési ügyekben (jelentkezés, szállás) Polonyi Adriennél: MGYT Titkársága, 1085 Budapest, Gyulai Pál u. 16., Tel.: 1/266-9433, E-mail: tagdij@mgyt.hu

Tudományos programmal kapcsolatban: Dr. Kovács Kristóf – ipariszervezet@gmail.com

Előadás bejelentéssel kapcsolatban: Dr. Sovány Tamás – sovany.tamas@szte.hu

Budapest, 2021. május 3.

ifj. Dr. Regdon Géza
MGYT Gyógyszertechnológiai Szakosztály elnöke

Dr. Kovács Kristóf
MGYT Gyógyszeripari Szervezet elnöke