2020. I. féléves szabadon választható tanfolyamok

Kedves Kollégák!

 

A 2020. I. féléves szabadon választható tanfolyamokról szeretnék adni egy rövid tájékoztatást. A korábbiakban már meghirdetett három e-learning tanfolyamunk indul el januárban:

A tanfolyamok pontértéke egyenként 20 pont.

Az elmúlt félévről két továbbképzésünket helyeztük át más tanfolyamokkal
történő időpont egybe esés miatt. Ezért 2020. február 15-én Sopronban, 2020.
március 7-én pedig Zalaegerszegen szeretnénk az áthelyezett továbbképzéseket
sikeresen megtartani. A részletes program a GYOFTEX portálon található meg.
    

Örömmel értesítjük a Kollégákat, hogy a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság székházának felújítása hamarosan befejeződik. Mivel szeretnénk bemutatni a megújult székházat, ezért szerveztünk továbbképzést márciusra. Az előadók az MGYT Elnökségének tagjai. 2020. II. félévében lejár az Elnökség megbízása, ezért a tagok új Elnökséget fognak választani. A továbbképzés célja a székház bemutatásán túl az, hogy jobban megismerjék az Elnökségi tagokat és a szakmai tartalom mellett legyen lehetőség egy kis kötetlen beszélgetésre. A továbbképzés programja az alábbi:

  • Dr. Szökő Éva, egyetemi tanár, SE, Gyógyszerhatástani Intézet: Gyógyszer-alkalmazáskor előforduló túlérzékenység, allergiás reakciók 90’
  • Tábi Tamás, PhD, egyetemi docens, SE, Gyógyszerhatástani Intézet: Bőrgomba a patikai gyakorlatban 45 ’
  • Dr. Révész Piroska, egyetemi tanár, SZTE, Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet: Intranazális hatóanyagleadó rendszerek 45 ’
  • Takács Gézáné,MGYT rendezvényi titkár: A gyógyszeres terápia jelentősége és új lehetőségei a dyslipidémiák kezelésében 45 ’
  • Horváth László, DE, GYTK, Gyógyszerfelügyeleti és Gyógyszergazdálkodási Tanszék: Kórház, klinikai gyógyszerészet oktatása a graduális és posztgraduális képzésben45 ’
  • Tompa Ildikó, szervezési alelnök, MGYT: Közforgalmú gyógyszerészet aktuális problémái 45 ’
  • Bácskay Ildikó egyetemi docens, DE GYTK: Innovatív gyógyszertechnológia

 

Az első félév kiemelkedő programja a XVI. Congressus Pharmaceuticus Hungaricus, amelyet 2020. április 23-25 között Debrecenben rendezünk meg.

A kongresszus akkreditált – szabadon választható – pontszerző továbbképzésnek minősül. Az előadások, illetve a poszterek szerzői, társszerzői részére további pontok kerülnek jóváírásra. Az előadások és poszterek első szerzőinek 10 pontot, társszerzőinek 5 kreditpontot írunk jóvá.

A kongresszusi részvételért járó kreditpontok:

  • A konferencián való részvételért 18 pont jár (tesztírás nem szükséges), a kreditpontokra csak a teljes regisztrációs díjat befizetett résztvevők jogosultak, a napijegyes részvétel pontszerzésre nem jogosít!
  • A szombati közforgalmi tréningre regisztrált résztvevők tesztírást követően 16 kreditpontra jogosultak.
  • Aki a konferencián és a szombati közforgalmi tréningen is részt vesz, tesztírást követően 28 pontra jogosult (csütörtöki-pénteki részvétel: 12 pont + szombati tréning: 16 pont)

 

A tréningre külön kell regisztrálni, de NEM a GYOFTEX-en keresztül, hanem a konferencia honlapján (www.cph2020.hu). A tanfolyam költségét a szombati tréning regisztráció fedezi. A szombati tréninget szakasszisztenseknek is akkreditáltattuk (OFTEX portálon látható). Kérjük, látogasson el a konferencia honlapjára, ahol megtalálható a program, hiszen nagyon sok érdekes előadás hangzik el, amely közforgalmú gyógyszerészeknek gyakorlati információkkal szolgálhat.

Dr. Bácskay Ildikó
továbbképzési titkár