A FIP legújabb kézikönyve

A FIP új kézikönyvében útmutatást ad a gyógyszerészeknek az öngondoskodás támogatásához hat területen – torokfájás, gyomor-bélrendszeri panaszok, mozgásszervi fájdalmak, láz gyermekkorban, szexuális egészség és fertőtlenítés.

A kézikönyv angol nyelvű változata innen tölthető le: https://www.fip.org/file/5111

„A közforgalomban dolgozó gyógyszerészek már most is segítenek az öngondoskodásban / öngyógyszerelésben azzal, hogy tanácsokat adnak a nem vényköteles gyógyszerekkel, táplálkozással, fizikai aktivitással és életmód-választással kapcsolatban, de a FIP új forrása további támogatást nyújt ezekhez a szakmai szolgáltatásokhoz, amelyek bemutatják szakmánk elkötelezettségét az egészségügyi alapellátás iránt. ” – mondta el Rúben Viegas, a kézikönyv társszerzője. Az „Öngondoskodás támogatása: Kézikönyv gyógyszerészek számára” célja, hogy tömör útmutatást adjon a gyógyszerészeknek a coaching gyakorlatokról és a személyközpontú megközelítésekről az öngondoskodás elősegítésére és az abban való részvételre. A szerzők rámutatnak, hogy a torokfájás megfelelő ellátásának és a megfelelő higiéniának a támogatása az antibiotikumok használatának csökkentésében is segíthet. A kiadvány a FIP tagszervezetei számára érdekképviseleti forrásaként is szolgálhat, mivel az öngondoskodás aktuális trendjeit és stratégiáit tárgyalja, valamint számos gyakorlati területen átvett innovációkat tár fel.

A gyógyszerészeknek szóló korábbi kézikönyvek az öngondoskodás területéről itt érhetők el: https://prevention.fip.org/self-care/