Állami kitüntetések március 15-e alkalmából

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rangos kitüntetéseket vehettek át szakmánk prominens képviselői.

Feller Antal – Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés

A nemzeti ünnep alkalmával dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozott dr. Feller Antal okleveles vegyészmérnöknek, a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. vezérigazgatójának.

A kitüntetéshez gratulálunk!

Zelkó Romána – Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetés

Dr. Zelkó Romána gyógyszerészt, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Gyógyszerésztudományi Kar Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézetének egyetemi tanára, intézetigazgatóját kimagasló oktató- és kutatómunkája, valamint a Gyógyszerésztudományi Kar korszerű működtetése és szakmai fejlesztése érdekében végzett, kiemelkedően eredményes vezetői és oktatásirányítói tevékenységéért ismerték el.

A kitüntetéshez gratulálunk!

Zupkó István – Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetés

Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült dr. Zupkó István, az MTA doktora, a SZTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánja és a Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézet vezetője.

A kitüntetéshez gratulálunk!

Bagdy György – Szécheny-díj

Bagdy György László neurofarmakológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása, a sikeres hazai és a nemzetközi gyógyszerkutatást megalapozó eredményei, illetve a kutatói utánpótlás-nevelés fejlesztéséhez jelentős mértékben hozzájáruló, nemzetközileg is nagyra értékelt kutatói-oktatói munkája elismeréseként Széchenyi-díj kitüntetésben részesült.

A kitüntetéshez gratulálunk!

CycloLab Kft. – Magyar Innovációs Nagydíj
A 2021. évi kiemelkedő innovációs teljesítményekért átadták a 30. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit csütörtökön Budapesten. A 2021. évi Magyar Innovációs Nagydíjat a CycloLab Kft. kapta a SARS-CoV-2 vírus elleni gyógyszerkészítmény segédanyagért.

A kitüntetéshez gratulálunk!

Meditop Gyógyszeripari Kft. – Ipari Innovációs Díj
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával kiírt 2021. évi Ipari Innovációs Díjban a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. részesült, a Favipiravir Meditop 200 mg filmtabletta kifejlesztéséért és gyártásáért

A kitüntetéshez gratulálunk!