Bács-Kiskun megyei szakmai nap

kep-arboretumA Gyógyszerészek Világnapja eseményhez kapcsolódva került megrendezésre 2016. szeptember 24-én a Tiszakürti Arborétumban a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Bács-Kiskun Megyei Gyógyszerészi Kamara közös szakmai rendezvénye.

Délelőtt szakmai programokra került sor. Dr. Fang Simon a Kamara megyei elnökének köszöntője után Dr. Cseh Ildikó MGYT megyei elnök hívta fel a Kollégák figyelmét a Gyógyszerészek Világnapjára, hangsúlyozva a gyógyszerészi szerepvállalás, gyógyszerészi hivatás fontosságát.

Következő részben a gyógyszerészek napi munka során felmerülő aktuális szakmai kérdései kötetlenebb formában kerültek megbeszélésre.

Majd Elnök Úr előadásában a szakmai aktualitásokról (többek között a tulajdonosi szerkezet, rendszeres szakmai programok szervezése) beszélt, a Gyógyszerészi Gondozás fontosságára hívta fel a figyelmet, utalva a Gyógyszerészek Világnapja „Gyógyszerésze gondoskodik Önről mottójára”.

A finom, ízletes ebéd elfogyasztása után az Arborétum – szakmai vezetővel történő – megtekintésére került sor, immár családtagokkal, gyermekekkel kiegészülve vált a szakmai nap családi rendezvénnyé.

A csodálatos kora őszi tájban sétánk során számos gyógynövényt fedezhettünk fel, gyönyörködhettünk a természet sokszínűségében.

A kötetlen baráti, kollegiális beszélgetések itt a természetben is folytatódtak.

Az MGYT és az MGYK Bács-Kiskun Megyei Szervezeteinek közös célja a jövőben is rendszeressé váló közös szakmai programok szervezése.

Dr. Cseh Ildikó

MGYT megyei elnök