Az “Év Gyógyszerészhallgatója” betegtanácsadási verseny – 2024

Az “Év Gyógyszerészhallgatója” betegtanácsadási verseny immár XIII. alkalommal került megrendezésre. Idén, 2024. március 22-én, a Magyar Gyógyszerészi Kamara adott otthont az eseménynek. Összesen 11 lelkes és tehetséges hallgató vett részt az országos versenyen a négy egyetem delegáltjaiként, akik az egyetemi fordulón elért eredmények alapján kvalifikálódtak a döntőre. A résztvevők között 3 szegedi, 3 budapesti, 3 pécsi és 2 debreceni hallgató szerepelt, akik két különböző szituációban mutathatták meg expediálási tudásukat és szakmai felkészültségüket. A verseny célja, hogy felmérje és elismerje a résztvevők szakmai felkészültségét, valamint kommunikációs és problémamegoldó készségét a gyakorlatban.

A verseny fő témája idén a COPD és az asztma volt, melyek kiemelt fontosságú kezelési és tanácsadási aspektusait járták körül a versenyzők. Az expediálás során felmerülő különböző helyzetek megoldása izgalmas kihívást jelentett a résztvevők számára, melyek valós betegesetek alapján voltak kidolgozva. A verseny remek lehetőséget biztosított számukra arra, hogy demonstrálják tudásukat és gyakorolják a gyógyszerész szerepével járó felelősségteljes feladatokat.

Az “Év Gyógyszerészhallgatója” verseny 2024-es győztesei:

I. helyezett: Varga Viktória Ildikó (PTE)
II. helyezett: Filipszki Gábor (Semmelweis Egyetem)
III. helyezett: Sánta Viktória (PTE)

Gratulálunk minden résztvevőnek, aki részt vett ebben a kiemelkedő eseményben, és különösen azoknak, akik a verseny legjobbjainak bizonyultak! Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik részt vettek a rendezvény megvalósulásában és lebonyolításában. A bíráló bizottság tagjai: prof. Szökő Éva, prof. Soós Gyöngyvér, Dr. Télessy István, Dr. Lekli István és Dr. Horváth-Sziklai Attila voltak. A verseny szervezésében és lebonyolításában, a Farmakoterápiás és Gyógyszerészi Gondozás Szakosztály, az Ifjúsági Bizottság, valamint a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete vállalt szerepet. Külön köszönjük a két kollégának, Dr. Kelly Sárának és Dr. Fang Simonnak, akik vállalták a szituációk hiteles prezentálását.