Gyógyszerészek világnapja – 2018 – előadások

Gyogyszereszek vilagnapja 2018 kis logo

Kedves Kollégánk!
A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság 2018. szeptember 25-én ismét csatlakozott a FIP által meghirdetett Gyógyszerészek Világnapja programsorozathoz. Ebben az évben a „A gyógyszerésze az Ön gyógyszerszakértője…” a javasolt téma.

Ehhez kapcsolódóan a Sanofi-Aventis Zrt. előadóterme adott otthont a központi rendezvénynek. A rendezvény címe „A gyógyszerészek szerepe az egészségmegőrzésben, a helyes gyógyszeralkalmazás támogatásában”. A vitaindító előadások után kerekasztal beszélgetés következett, majd a mintaelőadásokat mutatták be a szerzők.

A mintaelőadásokat előzetes regisztráció után a www.mgyt.hu honlapról díjtalanul le lehet tölteni és a gyógyszerész által szervezett hallgatóságnak bemutatni. Az előadások szerkeszthetők is, mivel pptx formátumban készültek.

Ebben az évben is két minta előadást készítettünk el, amelyek közük lehet választani, de mind a kettő előadást is le lehet tölteni és elő lehet adni.

Mintaelőadások:

  1. Gyógyszerszedés a hétköznapokban – Az öngyógyításról (dióhéjban) kapszulában. Az előadás célja, hogy a fiataloknak elmagyarázzuk az öngyógyítás kockázatát, annak érdekében, hogy felnőttként tudatos gyógyszerhasználókká váljanak. Szeretnénk elérni, hogy a középiskolásoknak bővüljenek az egészségügyi alapismereteik. A betegedukációs előadássorozat megvalósítása az osztályfőnöki órák keretében történhetne, akár pályaorientációs előadássorozat/rendezvény részeként.
  2. Tudatos antibiotikum használat, “Egészségtudatos magatartás – tények és tévhitek”  című előadás (az előadás célja, hogy a felnőttek/betegek számára tájékoztatást adjon a helyes antibiotikum használatról, felvilágosítást adjon a helyes gyógyszeralkalmazásról.

Előadásokkal kapcsolatos kérdéseiket várjuk a titkarsag@mgyt.hu email címre.


A mintaelőadások regisztráció, illetve bejelentkezés után ezen a linken elérhetők

Amennyiben még nem regisztrált honlapunkra, azt ezen a linken megteheti.

Bejelentkezéshez kérjük használja a lap bal fölső sarkában található  BEJELENTKEZÉS  gombot!

Üdvözlettel:
Dr. Bácskay Ildikó
MGYT Továbbképzési titkár