Gyógyszerészet, a jövő hivatása – rajzpályázat 13-19 éveseknek

Gyógyszerészet, a jövő hivatása
a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság rajzpályázata 13-19 éveseknek

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT), a hazai gyógyszerészet legnagyobb hagyománnyal rendelkező szervezete 2024-ben ünnepli alapításának századik évfordulóját. Az egykori alapítók célja a gyógyszerészi hivatás tudományos alapjainak erősítése mellett a gyógyszerészet társadalmi elismertségének és a gyógyszerészet különböző területein munkálkodók összefogásának elősegítése volt. Az MGYT 100 éves történelme során a Társaság tagjai jelentős szerepet játszottak a hazai gyógyszerkutatás sikereiben és a gyógyszerellátás biztosításában.

A centenárium alkalmából az MGYT rajzpályázatot ír ki 13-19 éves gyermekek és fiatalok számára. A pályázat témája a gyógyszerészi hivatás bemutatása a különböző gyógyszerészi tevékenységek (gyógyszerellátás, gyógyszerészi tanácsadás, gyógyszerkutatás, gyógyszergyártás stb.) tükrében. Az alkotásnak csak a fantázia szabhat határt, mivel nemcsak a jelenlegi, hanem az elképzelt, jövőbeli gyógyszerészet is megjelenhet az alkotásokon. A pályázat célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a gyógyszerészi hivatás és a gyógyszertudományok iránt. A képzőművészeti alkotásoknak nincsenek szűk formai keretei, hiszen a szándékunk az, hogy a pályázók kreatív, ötletes, korosztályukhoz illeszkedő formában és módszerrel mutassák be, milyennek látják és milyennek képzelik a gyógyszerészi tevékenységeket, a gyógyszerészek feladatait és szerepét.

Reméljük, hogy sok tanintézményt, alkotóközösséget és tanulót elérünk a kezdeményezésünkkel. Az alkotások megtekinthetők lesznek az MGYT Facebook oldalán (https://www.facebook.com/MGYT.hivatalos) és egyéb kiadványaiban. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk sikeres lesz, melyhez tisztelettel kérjük az együttműködésüket, segítségüket!

A teljes pályázati felhívás itt elérhető.

Sikeres felkészülést, eredményes alkotómunkát kívánunk!