Gyógyszerügyi Szervezési és Közigazgatási Szakosztály – Szakmai nap – 2023. június 17.

Szeretettel invitáljuk Szakmai Napunkra, melynek témáját és jelentőségét  Dr. El Koulali Zakariás, országos tisztifőgyógyszerész főigazgató-helyettes gondolataival ajánljuk szíves figyelmükbe.

“A jelenlegi jól működő és könnyen hozzáférhető lakossági gyógyszerellátási rendszer fennmaradásának és továbbfejlesztésének egyik sarkalatos eleme, hogy további finanszírozott kognitív gyógyszerészi szolgáltatások kerüljenek bevezetésre.

A cél az, hogy a gyógyszerészek és gyógyszertárak nagyobb szerepet kapjanak és vállaljanak a prevencióban, egészségmegörzés támogatásában, farmakoterápiás menedzsment területén… És a gyógyszertárak bevételeiben hangsúlyosabban jelenjenek meg a gyógyszerészi szolgáltatásból származó bevételek az eladásból származó bevételek mellett.

A szakmai napon a résztvevők tájékoztatást kaphatnak a folyamatban lévő gyógyszerészi irányelv fejlesztések jelenlegi helyzetéről, a nemzetközi gyakorlatokról valamint az ellenőrző hatóság ellenőrzési gyakorlatáról.

Hivatásunk jövőjét formáljuk és kiemelt fontosságú, hogy ebbe a folyamatba minél  több gyakorló gyógyszerész is bekapcsolódjon. A szakmai nap keretében lehetősége lesz a résztvevőknek is bekapcsolódni a szakmai gondolkozásba és ötleteikkel támogatni az elindult folyamatot.”

El Koulali Zakariás
országos tisztifőgyógyszerész
főigazgató-helyettes

A rendezvény időpontja: 2023. június 17., 10.00-16.00

Jelentkezési határidő: 2023. június 16.

Helyszíne: Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Székháza (1086 Budapest, Gyulai Pál u. 16.)

Szakmai napunk célja
kerekasztal formában lehetőséget biztosítani a szakma különböző területeinek képviseletében közös diszkusszióra a döntéshozókkal, végig követve a gyógyszer életútját a betegig, az egyes szabályozási folyamatok tükrében.

Ezáltal a szakosztály olyan proaktív szerep betöltésére is vállalkozik, amely közelebb viszi a tervezetek megalkotóit a megoldandó problémákhoz, amelyeket a gyakorlatban ezt érzékelő szereplők közvetítenének, feltérképezve a már leszabályozott folyamatokban észlelt hiányosságokat is.

A szakmai nap jelentkezési lapja ezen a linken elérhető.

A részletes program itt letölthető

 

Számítunk szíves részvételükre!

MGYT GYSZKSZ Vezetősége nevében,
Dr. Gilinger Anett
MGYT GYSZKSZ Elnök