Ismerje meg pulzusát!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Farmakoterápiás és Gyógyszerészi Gondozási Szakosztálya 2017. november 20-26. között egy európai programhoz (AF Association Global AF Aware Week) csatlakozva meghirdeti az „Ismerje meg pulzusát” betegoktatási kampányhetet.

Az „Ismerje meg a pulzusát” kampány 2008 óta rendszeresen kerül lebonyolításra Európa számos országában. 2017-ben az MGYT Farmakoterápiás és Gyógyszerészi Gondozási Szakosztálya célul tűzte ki hazai gyógyszertárak kapcsolódását a programhoz.

A kampány célkitűzése a 40 év feletti lakosság figyelmének felhívása a helyes technikával végzett pulzus ellenőrzés jelentőségére valamint szabálytalan pulzus észlelése esetén az orvoshoz fordulás fontosságára. A program elsődleges célja az esetleges szívritmuszavarok gyanújának időbeni felismerése a súlyos kardiovaszkuláris események megelőzése érdekében.

A fentiekben megjelölt kampányhét során a programban résztvevő  gyógyszertárakban a gyógyszerészek a 40 év feletti betegeknek felajánlják a manuális pulzus mérési technika megismertetését. A Szakosztály a programban való részvételt a pulzusmérés helyes technikáját bemutató oktatási videó, nyomtatott betegtájékoztató segédanyag valamint a programot bemutató poszter gyógyszertárak részére történő biztosításával támogatja.

Várjuk azon gyógyszertárak jelentkezését, akik szeretnék megismerni a program részleteit és az alapján részt kívánnak venni a kampányban. Érdeklődés / jelentkezés: mgyt.gyogyszgond@gmail.com