„Jót s jól!” Minőség a gyógyszerészetben

Új kiadvány a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság gondozásában: „Jót s jól!” Minőség a gyógyszerészetben. A minőségellenőrzés és minőségbiztosítás kérdései a gyógyszerészet különböző szakterületein napjainkban.

A Gyógyszerészet szerkesztősége azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a gyógyszerészi szakma egyes szakterületeinél megpróbálja a kollégák számára értelmezni azt, hogy mit is jelent a minőség, a minőségügy.

Ez úton szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a Gyógyszerészet szerkesztőségének gondozásában most megjelent szakkönyvet, melynek címe: „Jót s jól!” – Minőség a gyógyszerészetben. A könyv a minőségügy témakörében foglalja össze az elvárásokat, szabályokat, továbbá a gyógyszerészi szakma előtt álló kihívásokat, kézikönyv formájában. Így átfogó ismeretanyagot biztosít a gyakorló gyógyszerészek számára a közforgalmú gyógyszerészettől, a kórházi gyógyszerészeten át, az iparban dolgozó gyógyszerész kollégák számára egyaránt. (Ez a könyv alapvetően eltér a Kamara által kidolgozott Minőségügyi kézikönyvtől.) A szerkesztők célja az volt, hogy a szakmánk minden jelentős területéről egy-egy hozzáértő szakember felkérésével feldolgozzuk a minőségügyi kérdéseket. Segítségükkel igyekeztünk értelmezni, példákkal szemléltetni a jogszabályokat és azok alkalmazását, hogy könnyebben eligazodjanak a kollégák ebben a szigorú szakmai rendszerben. Célunk az, hogy a Minőség a gyógyszerészetben minél több szakemberhez jusson el, minél több gyógyszertárban és minőségbiztosítási laborban forgassák és olvassák, mert a minőségügy olyan egységes és kötelezően követendő rendszer, amelyhez dinamikusan változó jogszabályi környezet társul, s ebből most a leginkább aktuális szemelvényeket kaphatják meg az e téren dolgozók!

Meleg szívvel ajánlja az olvasására a kiadványt a gyógyszerész-társadalomnak és a téma iránt érdeklődőknek az MGYT és a Gyógyszerészet szerkesztősége! Kellemes időtöltést és tanulást!

Bódis Attila, Laszlovszky István, szerk. „Jót s jól” – Minőségügy a gyógyszerészetben. Budapest: Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság; 2020. 380 oldal. Ár: 6825 Ft. (ÁFÁ-val).

Megrendelés