Láng Miklós a Magyar Kultúra Lovagja

lang miklosLáng Miklós szenátor úr a Magyar Kultúra Lovagja
A Magyar Kultúra Lovagjainak avatása a magyar kultúra napjának hagyományos rendezvénye január 22-én. 

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány (FKA) a budapesti Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központjában ünnepi gálán adta át a lovagi és az apródi elismeréseket azoknak a jelölteknek, akik a kultúra különböző területein lovagiasan, huzamos ideje tevékenykednek.

Az idén immár huszonegyedik alkalommal a kultúra területén kimagasló munkálkodásukért összesen huszonnégy személyt avattak lovaggá, köztük Láng Miklóst, Társaságunk szenátorát.

Indoklás: Vidovszky Béla festőművész életének és munkásságának kutatásával foglalkozott. A Művészetbarátok Egyesülete kebelében 1973-ban megalapította a Vidovszky Béla Emlékbizottságot, majd a festőművész munkásságában szerepet vállalók elismerésére emlékplakettet alapított. Kutatásait 1983-ban bibliográfiában jelentette meg. Gyomaendrődön a Művész nevét viselő képtárat alapított, ahova gyűjteményéből számos festményt adományozott. Nyolc kötete jelent meg az egyesület gondozásában. Huzamos ideje nyelvműveléssel foglalkozik. Húsz éve költözött a fővárosból Balatonalmádiba, ahol azonnal létrehozta az egyesület helyi csoportját.  

Láng Miklós szenátor úr ezzel követte a körünkből már sajnos eltávozott, szeretve tisztelt kollégánkat dr. Brantner Antalt, aki 2006-ban kapta meg a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetést. 

Szenátor úr kitüntetéséhez szívből gratulál a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Elnöksége!

lang miklos