MGYTávoktatás

MGYTávoktatás

Lapunk – a Gyógyszerészet – 2007 júliusától akkreditált továbbképzést működtet távoktatási formában, amelyre várjuk jelentkezésüket. Az alábbiakban néhány fontosabb információval szeretnénk elősegíteni tájékozódásukat és meggyőzni önöket, hogy a ma már bőségesre nőtt kínálatból a Gyógyszerészet-et válasszák

A továbbképzés szakmai tartalma

A 2007 júliusában megkezdett távoktatási program 2021-ben is folytatódik. A Gyógyszerészet előfizetői részére rendelkezésre álló távoktatásban évente tíz alkalommal 2 dolgozatot veszünk számításba, a folyóiratban ikonnal jelölve meg őket. A kreditpontos továbbképzés céljára olyan dolgozatokat választunk, amelyek felölelik a gyógyszerészet valamennyi területét, így a farmakognózia- és fitoterápiát, gyógyszerellátási gyógyszerészetet, gyógyszerellenőrzést, gyógyszerhatástant, gyógyszerkémiát, gyógyszertechnológiát, gyógyszerügyi szervezést és igazgatást, klinikai-kórházi gyógyszerészetet, minőségbiztosítást és társadalom-gyógyszerészetet. Így minden évben lehetőség nyílik e területek mindegyikének lefedésére és ezzel a naprakész általános gyógyszerészeti ismeretek továbbképzés keretében történő megszerzésére.

A szerezhető kreditpontok száma

A távoktatásban regisztrált résztvevőknek évente összesen 20 kreditpont jóváírására kerül sor.

A részvétel feltétele

Minden Gyógyszerészet előfizetéshez egy gyógyszerész regisztrációját tudjuk biztosítani, akinek nevét az előfizető adja meg. A továbbképzésben résztvevő gyógyszerész online küldi be a megoldásokat, amelyek alapján a pontigazolást naptári év végén adjuk ki.
Amennyiben egy munkahelyről több gyógyszerész kíván a továbbképzésben részt venni, az MGYT a második, harmadik… előfizetés esetén 25%-os kedvezményt biztosít.

Technikai tudnivalók

A Gyógyszerészet januári számától – hasonlóan a 2008-ban kialakított gyakorlathoz – évi tíz alkalommal, alkalmanként két dolgozatot jelentetünk meg a távoktatási program keretében. A kiválasztott dolgozatokat „bagoly“ piktogrammal jelöljük. A dolgozatokhoz tartozó kérdéseket a lap utolsó oldalán közöljük. Minden dolgozathoz három-három egyszerű feleletválasztós kérdés tartozik, kérdésenként egy jó válasszal.

A távoktatási programba bejelentkezetteknek kizárólag on-line van lehetőségük a válaszokat  megadni.

Jelentkezés módja és határideje: 2021. február 28.

Jelentkezni lehet az MGYT honlapján található jelentkezési lap kitöltésével.

Figyelem! Mindenkinek, aki a távoktatásban részt kíván venni, jelentkeznie kell, függetlenül attól, hogy 2019-ben résztvevője volt-e a távoktatásnak. Minden részletkérdésben felvilágosítást ad a Titkárság (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 16., tel.: 06 1 483 1466, e-mail: szerkesztoseg@mgyt.hu)