XLV. Gyógyszeranalitikai Továbbképző Kollokvium

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszeranalitikai Szakosztálya 2022. április 28-30. között, a kecskeméti Aranyhomok Hotelben**** rendezi meg a XLV. Gyógyszeranalitikai Továbbképző Kollokviumot.

A kollokviumra számos kiváló szakembert és előadót sikerült megnyernünk. A teljes programot hamarosan az MGYT honlapján is elérhetik, a már visszaigazolt előadások a következők:

 

VÍRUSOK, VAKCINÁK, ANTIVIRÁLIS SZEREK ANALITIKÁJA (2022. 04. 28.)   

Prof. Jakab Ferenc (PTE, Szentágothai János Kutatóközpont): SARS-CoV-2: közérthetően a vírusról, a járványról

Földes Imre (SZTE Laboratóriumi Medicina Intézet): Laboratóriumi diagnosztikai lehetőségek a SARS-CoV-2 fertőzés kimutatására és nyomon követésére

Szente Lajos (Cyclolab Kft.): Ciklodextrinek a vírusok ellen: segédanyagok és hatóanyagok

Szabó Pál (ELKH TTK): Érdekességek a Favipiravir szintézise során alkalmazott analitikai módszerek eredményeiből

 

ELVÁLASZTÁSTECHNIKA (2022. 04. 29.)   

Prof Ilisz István (SZTE, GYTK, Gyógyszeranalitikai Intézet): Enantioszelektív elválasztások nagyhatékonyságú folyadékkromatográfiával

Tóth Gergő (SE Gyógyszerészi Kémiai Intézet): Királis és akirális szennyezők elválasztása

Zöldhegyi Arnold (Molnár-Institute for Applied Chromatography): Gyorsított módszerfejlesztési lehetőségek a gyógyszeranalitikában – A folyadék-kromatográfiás elválasztási rendszerek átfogó, modellalapú vizsgálata design space-n keresztül

Kormány Róbert (Egis Gyógyszergyár Nyrt.): Gyógyszerkönyvi szennyezésprofil vizsgálati módszer aktualizálása

Szabó Zoltán (Richter Gedeon Nyrt. Marosvásárhely): Rutin kromatográfiás módszerfejlesztés? Kihívások és lehetőségek

Fejős Ida (SE – Farmakognóziai Intézet): Ciklodextrinek alkalmazási lehetőségei kapilláris elektroforézisben

 

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS (2022. 04. 30.)   

Bátai-Konczos Attila (Egis Gyógyszergyár Zrt.): Adatintegritási alapelvek és kihívások az analitikai laboratóriumokban

Mittner András (OGYÉI – Hatósági Ellenőrzési Főosztály): Adatintegritás egy inspektor szemével

Dravecz Ferenc (Richter Gedeon Nyrt.): N-nitrozamin (NDMA és NDEA) szennyezések GC-MS/MS vizsgálata hatóanyagokban és készítményekben

Nagyné dr. Szabó Andrea (OGYÉI – Gyógyszer-engedélyezési Főosztály): Nitrózamin szennyezők – a kockázat értékelések hatósági tapasztalatai

Vajda Balázs (Xellia Gyógyszervegyészeti Kft.): Papírmentes labor – előnyök és kihívások (Hol tart az ipar 2022-ben?)

A szintén hagyományosnak mondható péntek délutáni társasági program keretében Lajosmizsére a Tanyacsárdába látogatunk el, ahol lovasbemutatóval, kocsikázással és frissen készített uzsonnával várnak bennünket. A szabadtéri programot követően a vacsorát az Aranyhomok Hotelben fogyaszthatjuk el.

Amennyiben programunk felkeltette érdeklődését, a Kollokviumra jelentkezni az MGYT honlapján (www.mgyt.hu) on-line lehetséges. A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvény napijeggyel is látogatható, emellett a Kollokvium akkreditációjának köszönhetően a résztvevő gyógyszerészek továbbképzési pontokat is szerezhetnek.

Magyarország kormánya a járványügyi intézkedéseket visszavonta. Természetesen figyeljük a kapcsolódó híreket és intézkedéseket és a résztvevőket tájékoztatni fogjuk, ha bármilyen korlátozás érinti a rendezvényt.

Szeretettel várjuk Önöket Kecskeméten, a XLV. Gyógyszeranalitikai Továbbképző Kollokviumon!

Szakonyi Gerda
szakosztályelnök

Tóth Gergő
titkár

Kérjük, kiállítóként is töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, valamint az ezen a linken található kiállítói regisztrációt is.

Tisztelt Érdeklődő!
A Kollokviumnak helytadó kecskeméti Aranyhomok Hotelben**** a rendezvény idejére 2022. április 18. utáni jelentkezés esetén nem tudunk több szállást biztosítani – a szobák megteltek –, így részvételre kizárólag napijeggyel, és csak úgy van lehetőség, ha szálláshelyéről saját részére gondoskodik.
Üdvözlettel:
a szervezőbizottság

 

Jelentkezési lap résztvevőknek

A Kollokviumnak helytadó kecskeméti Aranyhomok Hotelben**** a rendezvény idejére 2022. április 18. utáni jelentkezés esetén nem tudunk több szállást biztosítani – a szobák megteltek –, így részvételre kizárólag napijeggyel, és csak úgy van lehetőség, ha szálláshelyéről saját részére gondoskodik.
Több napra szóló napijegy is megjelölhető. Napijeggyel az ebéd valamint a kávészünetek igénybe vehetők. (A napijegy a vacsorát és a fogadást nem tartalmazza.)

 

Parkolás:

Autóval érkező vendégeink a rendezvény ideje alatt a Malom Center Parkolóházban tárolhatják autójukat, ami 2-3 perc sétára található a rendezvény helyszínétől.
Bővebb információk: https://malomkecskemet.hu/hu/malom-kozpont/parkolas
A szálloda is kapcsolatban van a Malom Centerrel. A recepción tudnak parkolójegyet adni a Malom Centerbe.
A szálloda a vasútállomásról és a buszpályaudvarról is nagyon könnyen megközelthető. Kb. 15 perces kényelmes sétával el lehet jutni Kecskemét belvárosába, de akár taxival vagy tömegközlekedéssel is.