Webinárium – 2023. október 27.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság következő webináriumát 2023. október 27-én 15 órakor tartja.

Előadónk Dr. Birinyi Péter.

Előadásának címe: Innovatív minőségbiztosítási eljárások a magisztrális gyógyszerkészítésben

A webinárium ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 2023. október 27-én 12 óráig lehet jelentkezni.

https://mgyt.hu/jelentkezes-webinarra/

Az előadás rövid összefoglalója:

A gyógyszerészi hivatásunk az egyik legfelelősségteljesebb szakma az orvosi hivatás mellett. Hiszen folyamatosan döntési helyzetben vagyunk, ahol a beteg egészsége, sokszor az élete a tét. Az elmúlt 18 év gyógyszerészi szolgálat alatt megtanultam, hogy gyógyszertárvezetőként kreatívnak kell lennem, hogy az egyedi igényekre innovatív megoldásokkal tudjak válaszolni.

Ezért célul tűztem ki, hogy együttműködve az NNGYK gyógyszerészeti módszertani főosztállyal új, a mindennapi gyakorlatban eddig nem használt innovatív megoldásokat alkalmazunk a magisztrális gyógyszerkészítés területén. Az előadás során az alábbi újonnan bevezetett minőségbiztosítási eljárások kerülnek bemutatásra:

Piknométer használata a szirup faktor helyett, vezetőképesség méréssel történő hatóanyag kvantitatív meghatározása, steril gyógyszerkészítmények mikrobiológiai vizsgálata (BHI dúsító tápoldat, véres agar táptalaj), szemcseppek biokompatibilitási vizsgálata (kémhatás, ozmolaritás meghatározása, részecskeméret ellenőrzés szuszpenziós szemcseppeknél).

A fent ismertetésre kerülő új eljárásokkal nagy mértékben növeltük a gyógyszertár laboratóriumában készült magisztrális gyógyszerkészítményeink minőségét.