Webinárium – 2024. március 22.

Kedves Kollégák!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, centenáriumának ünnepi évében, a soron következő webináriumát (a tavaly 50 éves Kórházi Gyógyszerészeti Szervezet szervezésében): 2024. március 22-én, pénteken, 15 órakor tartja.

Előadóink dr. Makai Klára klinikai szakgyógyszerész (SZEE SZAKK Központi Gyógyszertár) és dr. Bodó Gabriella oktatási és tudományos főgyógyszerész-helyettes (B.-A.-Z. Vármegyei Kórház; egyúttal az MGyT-KGYSZ Szakmai Alelnöke és a Kórházi-Klinikai Szakmai Kollégium Tagja) lesznek.

Előadásuk címe: Klinikai gyógyszerészi szolgálat a fekvőbeteg intézményekben és a közforgalmú gyógyszertárakban: Elvárások, Feladatok, Jogosítványok.

A webináriumon történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni 2024. március 22-én, de. 10 óráig lehet a következő linken:

https://mgyt.hu/jelentkezes-webinarra/

Ezt követően küldjük el a megadott e-mail címre azt a linket, ahol meghallgatható az előadás, és részt lehet venni az azt követő diszkusszióban is.

Ezúton meghívjuk a webináriumra és számítunk a részvételére!

Üdvözlettel:
Prof. Hohmann Judit
tudományos alelnök


Az előadás összefoglalója

Egyre nagyobb az érdeklődés a klinikai gyógyszerészet iránt és nemcsak a frissen végzett gyógyszerész kollégák körében, hanem a közforgalmú gyógyszertárakban dolgozó gyógyszerész kollégák körében is. Mit csinál egy klinikai gyógyszerész az osztályon? Miből áll össze a napi nyolc óra? Hol kezdődik és hogyan történik egy beteg gyógyszeres terápiájának elrendelése? Mi tartozik a klinikai gyógyszerész napi feladataiba? Magyarországon jelenleg több, mint ötszáz klinikai gyógyszerész dolgozik különböző kórházi osztályokon. Az intézmények eltérő nagysága, profilja, a különböző osztályok eltérő igényei más-más kihívások elé állítják a klinikai gyógyszerészeket. Egy klinikai gyógyszerésznek az alap és szakfeladatok ellátásán túl birtokolnia kell az osztály profiljának megfelelő szakmai tudást, a legfrissebb terápiás protokollok ismeretét. Az adott szakterület fejlődésével párhuzamosan szükséges a tudását folyamatosan bővítenie, frissítenie.

Levezető elnök: dr. Csontos Diána